Barion Pixel

Gergő / CHRYSLER PT CRUISER

A történetem az autóval 2022 október végéig vezethető vissza. Ekkor vásároltam meg az ország túlsó végéről ezt a kék, amerikai “Fiat Multiplat”. A megosztó formája miatt sokan így is ismerik, azonban Engem nagyon megfogott. Sokan megnézik a forgalomban az autót, bár kérdés, melyik nézőpont miatt. 😃

A színe gyönyörű szép kék, bár a festékboltok, fényezők rémálma. Pontos nevét még most sem tudom, csak a színkódot, ugyanis ennyit sikerült nehezen kideríteni. A motorja egy 1.6 benzin motor, mely BMW. Kicsit lomha, de nagyobb fordulatnál összeszedi magát és hamar elő lehet hozni belőle a 115 lóerőt. Eddig megbízhatónak mondanám, nem volt még nagyobb problémám vele. A fogyasztása, ami sokakat érdekel, Nálam az átlag 7-7,5 liter.

Bár nem teljesen amerikai modell, mégis egy kis falatnyi jut a tengeren túlról. A belső és külső kialakítás egyaránt hajaz a régebbi amerikai modellekre, a kényelemről nem is beszélve. Kényelem terén nem éri el a felsőbb kategóriás autók szintjén, azonban így is meglepően jól ki lehet vele bírni akár egy 500-600 km-es utat is. Tágas, 5 személyes kialakításának köszönhetően mindenki kényelmesen fogja kibírni az utat, illetve a csomagtartóba is bőven fér táska egy utazás vagy nagy bevásárlás során.

Szervizelése átlag áron megoldható, nem egy szerviz igényes autó. Eddig kuplung szerkezet lett cserélve rajta, amit már vételkor tudtunk, illetve a gyertyák, szelepfedél tömítés. Összességében egy megbízható, olcsón fenntartható “amerikai” autó, mellyel el lehet vegyülni a találkozókon, és valamennyire átadja az amerikai életérzés kis morzsáját.

A HotRod-os a forma modern stílussal ötvözve, ez viszont roppant megosztó. Van, aki nagyon szereti, viszont vannak, akik amerika Fiat Multipla-jának tartják. 1,5 éves tapasztalatom alapján azt tudom mondani, hogy aki olcsóbb amerikai autót keres, vagy kezdő járgányt, annak tökéletes választás lehet.

Megnéznéd élőben is?
Akkor ne hagyd ki a következő találkozónkat:

Nézz szét a V8 Fanatics garázsban: V8 Dream Team.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük