Patreon

A Patreon mára a világ egyik legnépszerűbb közösségi finanszírozási oldalává vált. Zenészek, művészek, a média szereplői egyaránt használják.

Itt havi fix összegű támogatásra és egyszeri adományra is lehetőség van. Viszont bármelyik megoldás mellett döntesz, mindig csak a következő hónap elején vonják le a számládról az összeget. Fizetni Paypallal és bankkártyával is lehet.

A felület angol nyelvű, az összegek pedig dollárban vannak megadva, de magyar bankszámlával is működik, a bank átváltja a pénzt, tőled pedig forintban vonja le az áfával megnövelt összeget.

Hogyan támogathatod céljaink elérését? 

1. Nyisd meg a patreon oldalunkat:
https://www.patreon.com/v8fanatics
2. Kattints a Become a patron gombra (a képen piros négyzettel jelölve).

3. Válaszd ki a megfelelő támogatási típust a Select gombra kattintva a kiválasztott típus alatt (a képen piros négyzettel jelölve). Az egyes típusoknál a Show more linkre kattintva elolvashatod, hogy melyik típus milyen előnyökkel jár (a képen zöld négyzettel jelölve). Vagy ha egyedi ajánlatot tennél akkor kérlek kattints a Make a custom pledge gombra (a képen kék négyzettel jelölve).

4. Töltsd ki a regisztrációs adatokat (a képen piros négyzettel jelölve), vagy lépj be a facebook (a képen zöld négyzettel jelölve) profiloddal. Vagy ha már van patreon fiókod, akkor kattints a Log in hivatkozásra (a képen kék négyzettel jelölve)

Ha először lépsz be, akkor megjelenik egy ablak, ahol az országod tudod megadni. Kiválasztás után a Submit gombra kattintva rögzíted az adatot, míg a Cancel gomb esetében az ország kiválasztása nélkül tudod folytatni.


5. A következő oldalon látod a támogatásod összegét (jelen esetben 1$+Áfa). Ez az összeg minden hónap elsején levonásra kerül, egészen addig, amíg le nem mondod a támogatásod. Fizetni vagy a bankkártya, vagy ha van akkor a PayPal fiókod adatainak megadásával tudsz.
Egy kis segítség a kitöltéshez:
Card number = A kártya száma

Expiration = A kártya lejárati dátuma
CVV = A kártya hátoldalán lévő 3 jegyű szám az aláírás résznél
Postal Code = Irányítószám (nem kötelező megadni)
Ha kitöltötted a fizetéshez szükséges adatokat, akkor kattints a Pay With Card, vagy PayPal esetében a Pay With PayPal gombra (a képen piros négyzettel jelölve)

6. És ha mindent jól csináltál, akkor ez az oldal jelenik meg Neked.Ha rendszeresen (minden hónap elsején) szeretnéd utalni ezt az összeget, akkor legközelebb akkor lesz dolgod, amikor le akarod állítani a fizetést. Ha egyszeri adományt szeretnél küldeni, akkor a következő hónap közepén lépj be a fiókodba, és szüntesd meg a rendszeres utalást. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a jobb felső sarokban lévő rókára viszed az egeret és a legördülő menüben rákattintasz a Your Memberships menüpontra (ha az összeget módosítanád, ugyanezeket a lépéseket kell követned).

Ekkor megjelenik egy oldal, ahol láthatod, hogy kiknek fizetsz és mekkora összeget. Nyomj az Edit gombra, majd a jobb alsó sarokban az Edit or cancel paymentre. Ha le akarod mondani az adott havi támogatást, akkor válaszd annál a tételnél a Cancel your paymentet kétszer.

Ha változtatnál az összegen, akkor nyomj arra, hogy View tiers, majd válaszd ki az összeget és nyomd meg az Update gombot!

Harmadik félhez nem jutnak ki a támogatók adatai, sőt, a támogatott is csak a tetszőlegesen megadott e-mail címeket és neveket látja. A bankod pedig csak annyit, hogy a Patreonnak fizettél, de azt nem, hogy ki a kedvezményezett. Köszönjük a támogatásod!